Verkeersplan

84% van de kinderen woont binnen 2 km van school. We vragen deze kinderen lopend of fietsend naar school te komen. Hiermee ontdekken de kinderen ook hoe ze zich in het verkeer kunnen bewegen. 


Komt u toch met de auto: vanaf het It Noarderfjild, maakt u inrijdend alleen gebruik van de Plataanstrjitte.  
De wijk uit doet u via Linebeamleane. Hierdoor wordt doorstroming bevorderd en hebben kinderen slechts met auto’s van één kant te maken.

 
Er rijden geen auto’s meer door de Hazzelnutstrjitte en het Bjirkehof. Hierdoor ontstaat een autoluw gebied voor kinderen die fietsen en lopen.  
Bijkomend voordeel is dat de Popelierstrjitte niet gebruikt wordt waardoor kinderen op de fiets meer ruimte hebben in dit nauwe straatje.

 
Alle ingangen van het gebouw kunnen door u en de kinderen gebruikt worden. Hiermee vervalt de noodzaak om met de auto te stoppen in de Hazzelnutstrjitte. U kunt stoppen eventueel parkeren voor de ingang aan de Plataanstrjitte. Mochten deze plaatsen vol zijn en u wilt toch even naar binnen, vragen we u iets verderop in de Plataanstrjitte te parkeren. 
Omdat we vragen in één richting te rijden op de Plataanstrjitte, kunt u naast bovenstaande parkeerplaatsen voor de school even stoppen voor een Tút en Derút.  De uitritten van de woningen dienen vrij te blijven. Het is verboden te parkeren voor een uitrit. 

NB 
Bovenstaande geldt uiteraard alleen bij halen/brengen (08.10-08.40 en 13.45 -14.15 uur)